AIJEC demana la suspensió de les liquidacions d’impostos

L’Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC) se suma a la campanya engegada per Foment del Treball i PIMEC i que demana al Govern espanyol, la suspensió de les declaracions i liquidacions tributàries.

En total prop de 200 organitzacions dels sectors econòmics de la indústria i serveis de Catalunya s’han mobilitzat les darreres 48 hores per exigir el compromís immediat del Govern i que les mesures que es reclamen siguin efectives aquesta mateixa setmana a partir de l’aprovació del Consell de Ministres, que es celebrarà aquest dimarts.

 En concret les demandes que es formulen són:

  1. Suspendre durant els propers tres mesos la presentació (o com a mínim d’efectuar l’ingrés íntegrament) de les declaracions i autoliquidacions tributaries (especialment en relació a l’IVA , IRPF i quotes a la Seguretat social), tant les mensuals com les relatives a la totalitat del primer trimestre, excepte aquells que tinguin dret a devolució, com és habitual en el sector d’apartaments turístics i hoteler.
  2. Que la mesura s’apliqui amb independència de l’import i els subjectes que les realitzin, sense interessos.
  3. Que aquestes quantitats suspeses, en el seu cas, es puguin fraccionar el seu pagament en posterioritat durant els sis mesos següents.

La suspensió en el pagament d’impostos és una mesura d’aplicació immediata que permetria generar a Catalunya, i si considerem només el sector comerç, turisme i restauració, més de 700 milions d’euros de liquiditat immediata en el mes. Liquiditat que ajudaria les empreses a poder fer front al pagament de proveïdors, treballadors, etc.

Consulta les organitzacions adherides>>