El paper d’AIJEC com a lobby

Una de les tasques que porta a terme l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC) és la de lobby i aquesta funció s’ha reforçat durant les darreres setmanes després de la crisi generada per la Covid-19.

En aquesta línia, l’AIJEC és membre de l’Institut d'Estudis Estratègics, un think tank ideat per Foment del Treball on es debaten i es proposen accions concretes en diverses temàtiques que afecten els empresaris i el teixit empresarial del país.

A continuació resumin alguns dels darrers debats que s’han posat sobre la taula i han centrat l’interès de la plataforma:

Ús de les dades personals en les empreses amb base tecnològica

Els 3 eixos que ens ocupen actualment són:

-Promoure la digitalització de les empreses de manera responsable

-Impossibilitar pràctiques monopolístiques de les grans corporacions digitals

-Garantir el dret a la privacitat del ciutadà sense dinamitar la generació de riquesa de les empreses així com el control del ciutadà a les seves dades

Propostes per rellançar la Indústria

D’un temps ençà, la indústria ha anat perdent pes al territori.  Arrel de la crisi sanitària de la Covid-19 s’ha fet evident els problemes derivats d’aquest fet. En aquest sentit el think tank busca generar propostes per a llençar una nova política industrial (subvencions, formació, energia, inversions en I+D+ I, etc.)

Propostes per fer l’Administració més eficient i eficaç.

Treballem amb la premissa que les administracions públiques requereixen d’una reforma en profunditat (ineficiències, costos duplicats, transparència, etc.)

En general es tracta de fer sentir la veu dels joves empresaris i que la nostra experiència serveixi per millorar les coses i demanar canvis a les diferents administracions que ens ajudin en el dia a dia de les nostres empreses, tot generant realistes per a contribuir a millorar el món empresarial.

Si sents que pots aportar en qualsevol d’aquests temes, envia’ns les teves propostes i ens posarem en contacte amb tu.