Elisenda Bou-Balust de Vilynx guanyadora del Premi Jove Empresari de l'any

El jurat reconeix la feina de Bou-Balust que ha convertit Vilynx en el major proveïdor de serveis d'intel·ligència artificial pel mercat de mitjans digitals als Estats Units.

El Premi a la Millor Iniciativa Empresarial és per l'empresa Quside, creada per Carlos Abellan.

L'Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC) reconeix la trajectòria de Lluís Bassat en un acte que reuneix a més de 300 persones a Fira de Barcelona – Fonts de Montjuïc

Barcelona, 2 de juliol de 2019 — Elisenda Bou-Balust cofundadora de Vilynx, s'ha endut el Premi Jove Empresari 2018 que organitza anualment l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC) i que la reconeix com la millor jove empresària catalana de l’any. Bou-Balust, que ha recollir el premi de mans de la consellera d'Empresa i Coneixement, Maria Àngels Chacón, s'ha imposat a Julia Puig d'Opportunity Network i a Sara Werner de Cocunat. És la primera vegada que el premi va a parar a mans d'una empresària.

Amb aquest guardó, l'AIJEC ha volgut reconèixer la feina de Bou-Balust en el camp de la Intel·ligència Artificial. El sistemad'AI de Vilynx converteix el Big Data en actionable insights mitjançant solucions que permeten maximitzar els ingressos i millorar la eficiència operacional en sectors com mitjans digitals, legal, salut o finances, entre d'altres. El jurat ha tingut en compte la feina d'Elisenda Bou-Balust, creant el primer sistema d’Intel·ligència Artificial que ofereix serveis d’etiquetatge i indexació de continguts i vídeos existents a la xarxa, per poder trobar-los a partir de cerques i convertint l'empresa en el major proveïdor de serveis d'intel·ligència  artificial  pel  mercat  de  mitjans  digitals  als Estats Units.

Quside, Premi a la Millor Iniciativa Empresarial

El Premi a la Millor Iniciativa Empresarial, que enguany compta amb el patrocini de Fira de Barcelona, ha estat per a Quside, empresa que dissenya i comercialitza components  quàntics  per  a  qualsevol dispositiu connectat per tal de garantitzar la seguretat de les dades i dels sistemes de xarxes. El jurat ha valorat que aquest projecte empresarial, liderat per l'emprenedor Carlos Abellan, està apropant les  tecnologies quàntiques al mercat .

L'AIJEC reconeix la trajectòria empresarial de Lluis Bassat

Durant l'acte s’ha lliurat també el Reconeixement a la Millor Trajectòria Empresarial, que aquest any ha anat a parar a mans de Lluís Bassat. L'AIJEC ha volgut premiar la trajectòria d'un dels publicistes més influents del món i que amb més de 400 premis i milers de campanyes publicitàries a l'esquena, és tot un exemple pels joves empresaris.

Altres reconeixements

El Reconeixement a la Qualitat Lingüística Empresarial, que premia l’aposta per la llengua catalana en l’àmbit de l’empresa, ha estat per a Guies.cat, la primera plataforma de rutes guiades en català.

El Reconeixement a l’Emprenedor Social, guardó que té el suport de CaixaBank, se l'ha endut Robin Good, la primera comercialitzadora de tota Espanya que potencia i distribueix productes alimentaris d'empreses que treballen amb persones en risc d'exclusió.

El Reconeixement al Futur Empresari, guardó que premia al millor projecte emprenedor desenvolupat per menors de 18 anys de la Fundació Escola Emprenedors, ha anat a parar al projecte Queueview de l'Escola Ateneu Instructiu de Sant Joan Despí. L'AIJEC ha reconegut aquesta app que permet en temps real saber les cues que hi ha per visitar museus o monuments històrics d'una ciutat i que ofereix la possibilitat de contractar un fastpass per evitar les cues i programar-se un horari de visites tancades.

El caràcter i l'aportació dels empresaris a la societat

El president de l'Associació de Joves Empresaris, Eloi Palà, ha volgut destacar l'aportació que fan els empresaris a la societat 'perquè sense activitat econòmica un país no pot ser pròsper i sense activitat econòmica no hi ha prosperitat per a ningú. Una societat avançada i cohesionada socialment necessita d’empreses i empresaris que generin activitat econòmica i, per tant, riquesa'.

Palà, en el seu discurs, ha repassat el caràcter propi dels emprenedors, marcat per la passió, l'esforç i la reinvenció 'un gen implícit que es troba dins de l’ADN de qualsevol emprenedor'.

La consellera d'Empresa i Coneixement, Maria Àngels Chacón, s'ha mostrat molt contenta de ser present 'en un acte tan especial com és l’entrega del Premi Jove Empresari de l’AIJEC, amb qui compartim la defensa i la promoció dels valors de l’empresa i dels empresaris com a generadors de benestar i cohesió social'. Chacón ha volgut destacar que 'ja vivim en un món on el coneixement, el talent, és el principal recurs econòmic. Aconseguir transferir aquest coneixement en activitat productiva, com ha fet Vilynx, és segurament el principal repte que tenim per endavant'.

La gala de lliurament de la 26a edició del Premi Jove Empresari ha reunit més de 300 empresaris i representants del món institucional i empresarial català en el recinte de Fira de Barcelona – Fonts de Montjuïc.

Vídeo resum de l'acte

Visiona la galeria d'imatges

Recull d'impactes