Escollits els finalistes pel XXV Premi Jove Empresari

Alfons Nonell-Canals (Mind the byte), Gerard Martret (Camina Lab) i Gerard Subirats (Subirats Bureau), finalistes del Premi Jove Empresari de l'any

Brava Fabrics, Domestic Data Streamers i Peptomyc opten al premi a la Millor Iniciativa Empresarial de l'any

La 25a edició dels premis de l'AIJEC se celebrarà el 20 de juny al Cosmocaixa

Barcelona, 24 de maig 2018 —  L’Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC) ja té els finalistes al Premi Jove Empresari de l'any. Els tres empresaris que opten a endur-se el guardó aquest any són Alfons Nonell-Canals, fundador de Mind the byte; Gerard Martret, soci fundador de Camina Lab, i Gerard Subirats, CEO, vicepresident i segona generació de Subirats Bureau. La gala on es farà públic el nom del guanyador serà el pròxim 20 de juny a l'espai Cosmocaixa Barcelona. L'AIJEC també premiarà en aquest mateix escenari la Millor Iniciativa Empresarial de 2017 i les tres empreses finalistes en aquesta categoria són Brava Fabrics, Domestic Data Streamers i Peptomyc.

Finalistes innovadors
El Premi Jove Empresari reconeix el treball, l’esforç i la constància dels joves empresaris catalans capaços de generar llocs de treball i impulsar projectes empresarials. Uns premis que arriben a la seva 25a edició convertits en els més importants de l'emprenedoria que es celebren a Catalunya.

Alfons Nonell-Canals va fundar l’any 2011 Mind the Byte, una empresa especialitzada en el desenvolupament de fàrmacs a partir de la intel•ligència artificial. A través de la bioinformàtica, Mind the Byte permet reduir notòriament el temps, els costos i el risc inversor en el desenvolupament de medicaments gràcies a l'optimització de la fase de descobriment de molècules. Amb només quatre anys de vida, la companyia va obrir el 2015 la seva primera filial a Copenhaguen i l'any següent va desembarcar al Japó. A finals del 2017, Mind the Byte ha adquirit Intelligent Pharma, empresa dedicada també al sector farmacèutic. Amb aquesta adquisició, l'empresa de Nonell-Canals és la primera empresa a l'Estat i una de les més grans d'Europa en intel•ligència artificial aplicada al descobriment de nous medicaments. Aquest mes d’abril han obert la seva seu a Toronto, al Canadà.

Gerard Martret és un dels socis fundadors de Camina Lab, una venture builder nascuda el centrada en projectes de mobilitat. La factoria pretén dibuixar un nou futur per a la mobilitat a les ciutats a través de diferents projectes orientats a reduir la quantitat de vehicles en circulació, reduir els temps de viatge i disminuir la contaminació. Camina Lab agrupa diverses aplicacions i plataformes que posen en contacte passatgers i conductors per fer possible una nova mobilitat urbana, més eficient i sostenible. L'embrió de Camina Lab és l'empresa Drivania que Martret va crear el 2001 per a lloguer de cotxes amb conductor. Darrere seu han arribat també Shotl, una plataforma de servei d'autobús urbà i col•lectiu a demanda que optimitza la ocupació i les rutes dels vehicles.

Gerard Subirats és el CEO i vicepresident del grup Subirats Bureau des de 2012. La seva aportació a l'empresa familiar ha servit per aprofundir en l'estratègia de diversificació de l'originari negoci immobiliari. Actualment, Subirats Bureau compta també amb una branca hotelera de primer ordre, amb hotels de 3*, 4* i 4* superior a Barcelona, Tarragona i Terres de l’Ebre. A més a més, des de 2014 hi ha incorporat també l'oci i la gastronomia, a través del multi-espai gastronòmic de referència a Barcelona, El Nacional i amb el restaurant steakhouse Lomo-Alto & Lomo-Bajo, entre d'altres. A més de la seva passió pels negocis, Gerard Subirats és també un destacat pilot de rallys i campió del 2017 categoria T1N de curses en tot terreny.

Brava Fabrics, Domestic Data Streamers i Peptomyc, opten a Millor Iniciativa Empresarial

Brava Fabrics va néixer el 2015 amb l'objectiu de convertir-se en una marca d'estil de vida que combinés originalitat i sostenibilitat. Inicialment confeccionant camises estampades per a home que es venien només per internet. Des del seu naixement, la marca ha apostat per la producció de proximitat en comerç just i la qualitat dels teixits. Totes les peces són de tall manual i es fabriquen a Barcelona i Porto per garantir un comerç sostenible.

Domestic Data Streamers és un estudi obert de consultoria i comunicació format per sociòlegs, arquitectes, dissenyadors, enginyers, escriptors i creatius. El resultat d’aquesta fusió dona com a resultat noves solucions a problemes actuals. L’equip se centra en connectar a les persones relacionades amb l’àmbit de la comunicació i les dades de forma significativa: realitzant aquesta tasca viatjant per més de 15 països i treballant per entitats com les Nacions Unides, Nike, Spotify i Western Digital, entre moltes d’altres.

Peptomyc es un spin-off de l'Institut d'Oncologia de la Vall d’Hebron fundada el 2014 i dedicada al desenvolupament d'una nova teràpia contra el càncer. Peptomyc centra els seus esforços en combatre un gen, el Myc, que facilita la supervivència de les cèl•lules cancerígenes i que està present en la majoria dels tumors. La companyia se centra en desenvolupar pèptids o molècules contra el Myc per a tractament de determinats càncers de pulmó i de mama, així com contra el tumor cerebral.

A banda dels dos grans premis de a nit, l’AIJEC també lliurarà el Reconeixement a la Qualitat Lingüística Empresarial, que premia l’aposta per la llengua catalana en l’àmbit de l’empresa, i el Reconeixement a la Millor Trajectòria Empresarial, que l'associació entrega anualment a un empresari consolidat per distingir la seva carrera. Com a novetat d’aquesta edició, també es reconeixerà a l’Emprenedor Social. L'Associació de Joves Empresaris entrega també un reconeixement al Futur Jove Empresari que premia un projecte emprenedor treballat per estudiants menors de 18 anys.