Gerard Subirats del grup Subirats Bureau guanya el Premi Jove Empresari 2017

El Premi a la Millor Iniciativa Empresarial recau en Peptomyc, un spin-off de l'Institut d'Oncologia de la Vall d’Hebron dedicada al desenvolupament d'una nova teràpia contra el càncer.

Barcelona, 20 de juny 2018—Gerard Subirats, CEO i vicepresident del grup Subirats Bureau, s’ha endut el Premi Jove Empresari 2017 que organitza anualment l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC) i que el reconeix com el millor jove empresari català de l’any. Subirats, que ha recollit el premi de mans del vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia, Pere Aragonès, s’ha imposat a Alfons Nonell-Canals de Mind the byte i a Gerard Martret de Camina Lab. La gala de lliurament de la 25a edició del Premi Jove Empresari s'ha celebrat al Cosmocaixa de Barcelona i ha reunit a més de 300 empresaris i representants del món institucional i empresarial català.

Amb aquest guardó, l'AIJEC ha volgut reconèixer la seva aportació a l'empresa familiar que ha servit per aprofundir en l'estratègia de diversificació de l'originari negoci immobiliari. Actualment, el grup Subirats Bureau compta també amb una branca hotelera de primer ordre i des de 2014 han incorporat també l'oci i la gastronomia, amb El Nacional i el restaurant steakhouse Lomo Alto & Lomo Bajo, probablement els projectes més coneguts del grup que lidera Subirats des del 2012. El jurat ha tingut en compte l'impuls i la capacitat d'innovació i diversificació en el sí del negoci familiar.

Peptomyc, Millor Iniciativa Empresarial

El Premi a la Millor Iniciativa Empresarial ha estat per a Peptomyc, un spin-off de l'Institut d'Oncologia de la Vall d’Hebron fundada el 2014 i dedicada al desenvolupament d'una nova teràpia contra el càncer. Peptomyc centra els seus esforços en combatre un gen, el Myc, que facilita la supervivència de les cèl·lules cancerígenes i que està present en la majoria dels tumors. La companyia se centra en desenvolupar pèptids o molècules contra el Myc per a tractament de determinats càncers de pulmó i de mama, així com contra el tumor cerebral. El jurat ha valorat els beneficis que aquesta tecnologia pot aportar a la societat i com es podran capgirar les estadístiques, arribant a duplicar la supervivència dels malalts.

Imma i Joana Amat d’Amat Immobiliaris premiades per la seva trajectòria professional
Durant la gala s’ha lliurat també el Reconeixement a la Millor Trajectòria Professional, que aquest any ha anat a parar a mans de l’Imma i Joana Amat d’Amat Immobiliaris. L’Associació de Joves Empresaris de Catalunya ha volgut premiar la trajectòria, la passió, la lluita i la innovació de les Amat. D’esperit inquiet, les germanes Amat mai han acceptat l’immobilisme i aquest caràcter és el que les ha dut a impulsar canvis importants en un sector tradicionalment dominat pels homes.

Altres reconeixements
El Reconeixement a la Qualitat Lingüística Empresarial, que premia l’aposta per la llengua catalana en l’àmbit de l’empresa, ha estat per a Ets el que menges, una plataforma en pro de la vida sana amb el centre posat en el menjar saludable.

El Reconeixement al Futur Empresari, guardó que premia el millor projecte emprenedor desenvolupat per menors de 18 anys de la Fundació Escola Emprenedors, ha anat a parar al projecte FOODSELF de La Salle Bonanova (Barcelona). L'AIJEC ha reconegut el treball d'aquest grup d'alumnes que ha creat una app que escaneja els productes que hi ha a la nevera i a partir d’aquests ingredients genera diferents receptes.

En aquesta edició, l'AIJEC ha volgut, per primer cop, donar visibilitat a un projecte amb un objectiu social amb el Reconeixement a l'Emprenedor Social. En aquesta estrena el guardó ha anat a parar a mans de WORLDCOO, una eina creada el 2012 per ajudar les ONG a posar en marxa els seus projectes socials arreu del món.

Desestigmatitzar la figura dels empresaris
El president de l’AIJEC, Eloi Palà, ha encoratjat als presents a 'pensar en exponencial'. És important, ha continuat Palà, que la figura de l’empresari sigui potenciada com un agent rellevant en la generació de riquesa del nostre ecosistema.  
Aprofitant l'escenari on es celebrava l'acte, el Cosmocaixa, antic Museu de la Ciència, Palà ha volgut donar les claus perquè els joves empresaris puguin sobreviure: innovació, flexibilitat i passió. 'Crear empreses, es necessari però consolidar els nous projectes es essencial'. Pel president dels joves empresaris, consolidació és el nou terme que hauríem de tenir al cap. 'Per a generar riquesa en un futur ple de reptes, és necessiten empreses punteres, més grans i més competitives. Els joves empresaris estem disposats a fer-ho. Només demanem que se’ns escolti i es concretin mesures per a que se’ns acompanyi en aquesta tasca'.

Per acabar el seu discurs Palà ha volgut fer una crida a la valentia i gosadia de fer coses diferents, per obtenir resultats diferents i ha fet un manifest per a la consolidació d’empreses més enllà de la pura creació.

Visiona la galeria d'imatges de la gala