Horacio Martos de Social Point guanya el Premi Jove Empresari 2013

Horacio Martos, fundador de l’empresa de desenvolupament i comercialització de jocs socials per Internet Social Point, s’ha endut el Premi Jove Empresari 2013 que organitza anualment l’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC) i que reconeix el millor jove empresari de l’any a Catalunya. Martos, que ha recollit el premi de mans del president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, s’ha proclamat guanyador per davant de Carlota Pi de l’empresa comercialitzadora d’energia HolaLuz.com i a  Pau Bach de Batec Mobility, els primers fabricants de handbikes adherits a cadires de rodes a Espanya.

AIJEC ha volgut reconèixer amb aquest guardó el treball de Horacio Martos, de 28 anys, i que ha convertit Barcelona en una de les seus dels jocs socials a nivell mundial. Social Point és una de les companyies de social games amb creixement més ràpid mundialment. Ells mateixos dissenyen, desenvolupen i suporten jocs gratuïts d'acció i estratègia per a dispositius mòbils. El jurat ha valorat que l’empresa fundada per Horacio Martos, juntament amb Andrés Bou, s’hagi convertit en una de les millors companyies de videojocs del món. Amb un equip de 190 persones, l’empresa congrega al voltant dels seus jocs més de 50 milions d'usuaris d’arreu del món cada mes.

El president d’AIJEC, Marc Bonavia, ha volgut destacar en el seu discurs que en l’actual era del coneixement, on ja som, els empresaris només podem competir des dels valors. Per Bonavia, no és suficient amb emprendre, sinó que cal emprendre de forma conscient. El president d’AIJEC ha volgut tancar el seu torn de paraula amb un missatge ple d’intencions:els joves empresaris tenim pressa per crear valor des dels valors, perquè només així podrem competir en la nova batalla econòmica global.

El premi a la Millor Iniciativa Empresarial ha estat per Palens Barcelona, empresa dedicada a la producció i distribució d'ulleres de sol fetes íntegrament de fusta. El jurat del XXI Premi Jove Empresari ha tingut en compte el component innovador d’aquesta empresa nascuda l’agost de 2012, el fet de tractar-se d'un producte únic i exclusiu que es duu a terme artesanalment, utilitzant fustes de primera qualitat procedents de plantacions forestals sostenibles i el seu component ‘made in Barcelona’. L’empresa fundada pel jove Oscar Palencia, que ha rebut el premi de mans de l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha resultat guanyadora enfront a PopPlaces.com i a la figuerenca Volta Motor.

Amancio López, Millor Trajectòria Professional

Durant la gala també s’ha lliurat el Reconeixement a la Millor Trajectòria Professional, que aquest any ha anat a parar a mans d’Amancio López. L’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya ha volgut premiar la trajectòria d’aquest empresari gallec de naixement i fundador del grup hoteler Hotusa, que avui compta amb més de 2.600 hotels. López va fundar la cadena hotelera més important del fa més de 35 anys amb el somni de «fer una gran cosa». Una visió, que ell mateix reconeix que  l'ha acompanyat tota la seva carrera.

AIJEC ha reconegut també la tasca de la llibreria La Impossible en política lingüística i li ha fet entrega del reconeixement a la Qualitat Lingüística Empresarial, posant de manifest la seva tasca en el foment i promoció del llibre en català.

Enguany, i per segon any consecutiu , l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya ha volgut reconèixer la tasca dels més joves amb el reconeixement Futur Jove Empresari. Aquest guardó, que premia al millor projecte emprenedor treballat per menors de 18 anys, ha anat a parar de manera compartida als dos grups d’estudiants de secundària que van guanyar la competició de plans d’empreses Start Up School, una iniciativa promoguda per Barcelona Activa, la Fundació Escola Emprenedors i l’Àrea Metropolitana de Barcelona: el projecte Q-Finder de l’Escola Jesús Maria Sant Gervasi i el projecte Clear Phone de l’Escola SAFA.

El Born Centre Cultural ha estat l’escenari de l’entrega d’aquesta vint-i-unena edició del Premi Jove Empresari i que ha congregat prop de 300 persones entre emprenedors, personalitats del món de l’empresa catalana, la política i l’administració pública.

Premi Jove Empresari

L'Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC) organitza el Premi Jove Empresari des de l’any 1993 amb la finalitat d’impulsar, motivar i donar visibilitat pública a les millors iniciatives empresarials dels joves catalans. Uns premis consolidats que s'han convertit en els guardons més importants de l'emprenedoria que es celebren a Catalunya i que es lliuren dins el marc d'una gala amb presència de destacades personalitats de l’àmbit institucional, empresarial i econòmic català. Amb el Premi Jove Empresari, l’AIJEC premia aquell empresari que ha fet créixer i consolidat la seva idea inicial en forma d’un negoci viable, així com l’esperit emprenedor i la trajectòria personal del promotor, la visió internacional, i els reptes i perspectives de futur. Entre els guanyadors dels darrers anys destaquen Josep Ametller de Casa Ametller que es va endur el guardó en el seu vintè aniversari (2013) així com Jorge Mas de Mas Gourmets (2011), Héctor Ruiz d’Aula Digital Text (2010), Tomás Diago de Softonic (2009) o Xavier Berneda de Munich (2008).

Video resum de l'acte

Video de Barcelona.cat

Galeria d'imatges

 

Recull dels impactes als mitjans de comunicació