Josep Ametller de Casa Ametller guanya el Premi Jove Empresari 2012

El Premi a la Millor Iniciativa Empresarial recau en Christian Rodríguez de la plataforma de reserva d’hotels per hores, ByHours.com

AIJEC ha reconegut la trajectòria professional de l’empresari gironí Josep Lagares. El palmarès s’ha completat amb el reconeixement a la Qualitat Lingüística pel Group Fructusweb i el reconeixement Junior Achievement al projecte WIFINC del Col·legi Claret de Barcelona

Josep Ametller, fundador de l’empresa de productes alimentaris Casa Ametller, s’ha endut el Premi Jove Empresari 2012 que organitza anualment l’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC) i que reconeix el millor jove empresari català de l’any. Ametller, que ha recollit el premi de mans del president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, s’ha imposat a Enric Baulenas de la Clínica GMA i a Màrius Rossell de l’empresa d’ecommerce Trilogi.

 

AIJEC ha volgut reconèixer amb aquest guardó el treball de Josep Ametller, de 39 anys, en un projecte que va iniciar el 2001 amb l’objectiu de fer arribar al màxim de clients possibles tot el valor atresorat durant anys en la explotació agrícola familiar. Casa Ametller compta actualment amb 68 botigues d’alimentació saludable per tot el territori català, prop de 3.000 hectàrees de camp de cultiu per tota Espanya i uns 1.000 treballadors. El 2012 va facturar més de 58 milions d’euros i les previsions per aquest 2013 són acabar l’any amb 75 botigues i uns 72 milions de facturació.

El president d’AIJEC, Marc Bonavia, ha volgut destacar en el seu discurs el paper dels empresaris en l’actual conjuntura econòmica i la necessitat de cultivar l’actitud emprenedora. Per Bonavia els empresaris “som ara per ara els metges de la sala, els que podem reanimar l’economia del país quan es desploma”. El president d’AIJEC ha volgut llançar un missatge clar a l’administració, a qui ha advertit que és moment “no tan sols de no posar pedres al camí, sinó de treure-les. Si els joves emprenedors hem de començar a pagar abans de generar, ningú  es posarà a crear. Els impostos i els tràmits administratius, ara no tenen edat -ha subratllat- i nosaltres, els joves empresaris hem de pagar i complir els tràmits igual que les empreses de l’IBEX”.

El premi a la Millor Iniciativa Empresarial ha estat pel jove de 29 anys, Christian Rodríguez de l’empresa ByHours.com, una plataforma pionera de reserva d'hotels que permet escollir l'hora d'entrada i sortida per packs d'hores. AIJEC ha valorat la innovació d’un model de negoci que en poc més d’un any ha superat els 8.000 clients, ha fet mes de 13.000 transaccions i té un equip de 27 treballadors. Rodríguez ha superat Adrià Sala, de l’empresa de crowdfunding cultural Verkami, i Sergi Corbatera, de Fahrenheit Risk International, empresa especialitzada en la gestió financera del risc clima.

Josep Lagares, Millor Trajectòria Professional

Durant la gala també s’ha lliurat el Reconeixement a la Millor Trajectòria Professional, que aquest any ha anat a parar a mans de Josep Lagares. L’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya ha volgut premiar la trajectòria de l’empresari gironí, director general de METALQUIMIA, empresa de capital 100% familiar i tot un referent mundial per a l'estudi de la ciència i la tecnologia de la carn. A banda de la seva vesant professional, AIJEC ha volgut premiar Lagares pel seu recolzament a l’emprenedoria i la seva implicació a la millora de la societat civil. El president del Comitè Organitzador del Fòrum IMPULSA és, des del passat mes d’abril, president i un dels fundadors de la Fundació per a la Creativació, entitat que té com a objectiu promoure l’educació de la creativitat per a la innovació en les generacions més joves com a element clau per al seu futur i el de la societat

AIJEC ha reconegut també la tasca de l’empresa Group Fructusweb en política lingüística i li ha fet entrega del reconeixement a la Qualitat Lingüística Empresarial, posant de manifest la qualitat en l’ús del català que fa l’agrobotiga i web de venda de productes de pagès del Baix Llobregat.

Enguany, i per primera vegada, l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya ha volgut reconèixer la tasca dels més joves amb el Junior Achievement, un guardó que distingeix el millor projecte empresarial sorgit d’una competició d’entre prop de 300 'miniempreses' formades a les escoles catalanes per joves d’entre 14 i 18 anys. El primer reconeixement  Junior Achievement ha anat a parar al projecte WIFNIC del Col·legi Claret de Barcelona. WIFNIC és un accessori creat per cinc alumnes de primer de batxillerat d’aquesta escola barcelonina que permet incrementar en un 50% la potència del senyal de wifi i que està fet de fusta 100% reciclable i alumini reutilitzat.

Visualitza la Galeria d'imatges